RDV
Entrainement Rob de Vlieger
Nieuws
Nieuws
Over Rob21-07-2018

Rob de Vlieger


Trainer Rob de Vlieger (1964) is een telg uit een al oud en lang bekend dravertrainersgeslacht. Zijn opa Arie de Vlieger trainde al harddravers op dezelfde boerderij als waar Rob nu zijn entrainement heeft. Aries broer Jan behoorde in de jaren voor en na de Tweede Wereldoorlog tot de groten in de sport. Zijn bekendste draver was de legendarisch kortebaner Allouez.
Rob belandde als schooljongen op het op twee kilometer van zijn ouderlijk huis gelegen entrainement van Jan van Dooyeweerd senior, waar hij de eerste kneepjes van het vak leerde. Rob wist vanaf dat moment wat hij later wilde worden. Na Van Dooyeweerd was Hennie Grift een belangrijke leermeester. Als jonge twintiger besloot hij zijn eigen entrainement te beginnen. Zappa Flight, een eigen fokproduct van vader Dick, bracht de eerste zege als zelfstandig trainer binnen.
Inmiddels heeft Rob de Vlieger als rijder meer duizend overwinningen geboekt: in binnen- en buitenland op lange- en kortebaan. Als trainer nadert het aantal zeges de 2000. Gevraagd naar de drie belangrijkste successen in zijn rijdersloopbaan noemt hij de winst in de Derby der Vierjarigen met Idhuna Norton (1995) en Welmoed Landerije (2008) en de Grosser Preis von Deutschland met Zorba Oldeson (2010), de Duitse Merriederby met Anky Kievitshof (2010) en de Grote Prijs der Lage Landen met Ariane Beemd (2013)..

 
 
Rob de Vlieger met Zorba Oldeson Rob de Vlieger met Aktie  
 


Rob in zijn nieuwe kleuren, voor het eerst op Duindigt, 21.6.2014, tijdens De Grote Prijs der Lage Landen