RDV
Entrainement Rob de Vlieger
Nieuws
Nieuws
Nieuws 201021-07-2010

 

Entrainement Rob de Vlieger - Nieuws artikelen overzicht 2010

Alkmaar woensdag 29 december,

4 overwinnigen voor de stal, Robin (2x), Rob en Jan Thijs scoren

Met een gastrit achter Anky K pakt Jan Thijs nog een tweede overwinning en is daarmee leerling af!
 
Het was al in de eerste koers raak, Jan Thijs was van start af foutief met Abel Hanover. Ze mochten hun weg vervolgen en met een zeer sterke laatste ronde wisten ze de grote favoriet alsnog te verslaan.
 
In koers 3 wist Jan Thijs zijn 30e overwinning te pakken met een gastrit achter Anky K. Hij mag zich vanaf nu pikeur noemen en we wensen hem nog vele overwinningen toe.
 
Zico Express kwam in de vijfde koers mert Robin in actie en ze konden van achteraf mooi meetrekken met Zvetlana Fortuna die ze daarna nipt konden kloppen.
 
In de koers voor beginners kwam Rob in actie met Alfa Fanatic, het werd een eenvoudige overwinning. Na de start pakten ze de kop en kwamen verder niet in gevaar.

In de laatste koers kwamen onze twee negenjarige ijzervreters in actie. Timeless Renka doet eigenlijk altijd zijn best en vandaag was hij niet te stuiten. Hij nam de kop en wist deze met Robin tot aan de finish te behouden. Tim Trot werd vierde.


Jan Thijs de Jong na zijn 30e overwinning

Timeless Renka


Abel Hanover

Alfa Fanatic

Zico Express

Victoria Park zondag 26 december,

Enchanter naar een verrassende overwinning

Op Victoria Park was vandaag prima te koersen al was de baan wel zwaar. Veel koplopers kregen het daardoor op het laatste stuk moeilijk. Toen Yankee Attack in de laatste bocht wat afstand nam leek hij naar een onbedreigde overwinning te gaan. Enchanter had echter andere plannen en toen Hiltje hem op het laatste stuk liet versnellen pakten ze Yankee Attack toch nog terug. Enchanter werd per start scherper en liet nu zien er weer helemaal te zijn.

 
Vesper Scimitar verslaat stalgenoot Yankee Butcher

Yankee Butcher werd in de laatste overzijde driedik in de aanval gestuurd en overmeesterde het gehele veld met een imponerende rush. Hij kreeg echter stalgenoot Vesper Scimitar achter zich mee. Vesper bleek het meeste achter de hand te hebben en hij won met een mooie eindsprint voor Yankee Butcher. Een mooi succes voor Stal Terschelling.


Robin bij de huldiging samen met zijn vrouw Titsia en dochter Tess

Vesper Scimitar (Foto: Huybers.com)

Enchanter (Foto: MBFotos)

Enchanter (Foto: Huybers.com)

 
Alkmaar zondag 19 december,

Zico Express vanuit de banden naar de winst

Robin Bakker nam na de start het commando en kreeg al snel een aanval van Vanity R die de kop over mocht nemen. Toen er eenmaal weer wat ruimte kwam doordat Yke Sandesman het iets moeilijker kreeg twijfelde Robin niet en stuurde Zico Express al met een ruime ronde te gaan naar het tweede spoor. Hij drukte vanuit de laatste bocht door en was niet meer te achterhalen.


Zico Express (Foto: Huybers.com)

Victoria Park zaterdag 18 december,

Anna Kournikova wint een winterstakes, Ari Alki in Serie II naar de tweede plaats

In een klein veld met zes deelnemers stuurde Rob haar na de eerste bocht naar de kop en onderweg kwam Amazing Darby met een tussensprint langszij. Gaandeweg kwam de grote favoriet Aleida Renka in het tweede spoor naar voren. Toen laatstgenoemde het niet meer kon bolwerken werd Anna Kournikova in de aanval gestuurd en ze won het middels een eindsprint.

Anna Kournikova is een dochter van Idhuna Norton die het destijds geweldig voor ons heeft gedaan met o.a. winst in de Derby der vierjarigen.

Ari Alki kreeg het in zijn serie niet eenvoudig, na de gehele weg door het tweede spoor nam hij nog eenvoudig de kop over. Het eindschot van Accra was na alle extra meters onderweg net even teveel en hij werd met Robin Bakker dichtbij tweede.
 


Anna Kournikova (Foto: Huybers.com)
 

Gelsenkirchen zondag 13 december,

Max van Tiggelen ziet zijn Yordi va Camstra en Wala Alki winnen

Rob ging vandaag met Yordi va Camstra op pad en hij bleef in 1.16.7 over 2000 meter voor Trigger Dragon die dezelfde tijd liet noteren.

Wala Alki had van start af nogal wat dadendrang en Hiltje kon haar onderweg aan de kop gelukkig een beetje kalmeren. Vanuit de laatste bocht hadden ze nog een versnelling in huis en de zege kwam verder totaal niet in gevaar.


Wala Alki (Foto: Traberfoto-SX)

Yordi va Camstra (Foto: Traberfoto-SX)

Victoria Park Wolvega zaterdag 12 december,

100% score met vier overwinningen

Robin Bakker opende de dag met Nero di Girifalco, de Italiaan die door Bert Mollema bij ons in training is gezet heeft nogal wat pech gehad maar had vandaag weinig problemen met de concurrentie. De kop werd heel even overgegegeven maar nadat hij hem deze weer terug had genomen liep hij op het laatste stuk een eind bij de rest vandaan.

Amazing Love was helaas net te laat voor de klassiekers en het bleek ook beter om hem te laten castreren. Na vijf maanden niet aan de start te zijn geweest wist hij vandaag van start tot finish te winnen. De Love You zoon toonde zijn ruime loop en lijkt een belofte voor volgend jaar. 

Robin had vandaag duidelijk vorm en bij de tweejarigen was Benice Boko de sterkste. De merrie gaat steeds meer wennen aan de opspattende sintels en ze ging ondanks een koers buitenom sterk door. Deze stakeskoers was goed voor een mooie eerste prijs van 5100 Euro.

Rob nam vandaag ook plaats op de sulky en hij was vanuit het tweede gelid super van start met Un Gamin Impuls. Hij is misschien geen rassprinter maar met een hoog tempo onderweg kan hij eigenlijk alle afstanden wel aan. Hij knokte zich in de laatste bocht voorbij Yos JE en onder luide aanmoedigingen van de altijd enthousiaste familie Hilgersom won hij nog eenvoudig.


Benice Boko
 


Nero di Girifalco (Foto: Huybers.com)


Amazing Love (Foto: Huybers.com)


Un Gamin Impuls (Foto: Huybers.com)

Dinslaken 29 november,

Zazou Enzelens blijft scoren en pakt negende zege van het jaar, Zico Express zet eerste start te Dinslaken in winst om

Zazou Enzelens is hier regelmatig te lezen, hij won dit jaar alweer voor de negende keer, nu was het Robin Bakker die weinig problemen had de concurrentie voor te blijven.
Zico Express debuteerde op de piste van Dinslaken en wist met Hiltje te winnen in 1.20.6 over 2100 meter.


Gardy Burgerheide
7
Eurofighter
6
Zazou Enzelens
6
Akzent
6
Yashin Hallinck
5
Laura Burgerheide
5
Yavari Boshoeve
5

Zazou Enzelens is een van de meest scorende paarden dit jaar in Dinslaken. In het baankampioenschap staat hij momenteel gedeeld tweede.


Zazou Enzelens (Foto: Traberfoto-SX)

Zico Express (Foto: Traberfoto-SX)

Duindigt 28 november,

Angel Blue pakt haar eerste overwinning

De merrie werd in haar eerste start uitgeschakeld, de keer erna werd ze tweede, en dit keer was er een sterke overwinnning. Ze werd voorzichtig van start gebracht om zodoende wat vertrouwen te krijgen, met een eindsprint wist ze alsnog Wonderfull Photo terug te pakken.


Angel Blue (Foto: Huybers.com)

Alkmaar 21 november,

Un Gamin Impuls behaalt zijn 33e overwinnig

Rob de Vlieger nam geen enkel risico en na rustig mee te zijn getrokken nam hij Un Gamin ruim op tijd naar het tweede spoor. De krachtpatser geeft namelijk niet om een metertje extra en hij won de koers zonder problemen in 1.21.9 over 2700 meter.


Un Gamin Impuls (Foto: Huybers.com)

Dinslaken 15 november,

Vesper Scimitar, Zazou Enzelens en Timeless Renka bezorgen de stal een triple

Vesper Scimitar werd door Robin lang achterin het veld gehouden maar wist met een mooie slotsprint te winnen in 1.16.5 over 1750 meter.

Zazou Enzelens pakte vandaag alweer zijn achtste seizoenzege, en het was reeds de vierde keer dat hij dat deed met Hiltje achter zich.

De overwinningen werden mooi verdeeld, Rob wan namelijk zelf met Timeless Renka, ze passeerden op het laatste stuk Quick du Vivier. 

 
Timeless Renka (Foto: Traberfoto-SX)


Zazou Enzelens (Foto: Traberfoto-SX)

Vesper Scimitar (Foto: Traberfoto-SX)

Duindigt 14 november,

Anthony Kym wint met groot gemak en scherpt zijn record bij tot 1.17.7 over 2000 meter

Dit was alweer zijn derde overwinning en met het gemak waarmee deze overwinning tot stand kwam hopen we volgend jaar nog veel plezier ven hem te gaan beleven.


Anthony Kym (Foto: Huybers.com)

Wolvega 13 november,

Ariane Beemd laat wederom zien tot de absolute top van haar jaargang te behoren

In de Breeders Crown voor de merries wist ze aan kop met een felle slotsprint de concurrentie achter haar te laten. Het tempo lag gaandeweg de koers niet al te hoog en Robin Bakker kwam geen moment in de problemen. De eerste prijs bedroeg 5.750 Euro en de kilometertijd was 1.17.9 over 2100 meter. De totale verdiensten van Ariane Beemd komen met deze overwinning tot ruim 45.000 Euro.

 


Ariane Beemd (Foto: Huybers.com)

Dinslaken 1 november,

Drie overwinningen voor de stal waarvan twee voor Hiltje

Weeschtaaj is al een tijdje in vorm en wist dit keer zelfs met een groot gedeelte van de koers door het derde spoor nog te winnen. Ze deden dit in 1.17.9 over 2100 meter. Hiltje wist ook nog met Zazou Enzelens te winnen die zich lijkt te ontwikkelen tot het paradepaard van Dinslaken. Dit keer volstond 1.18.5 over 2100 meter.

Tim Trot werd vandaag maximaal gemotiveerd door Ronald Hülskath en was van start tot finish door niemand bij te benen. Hij toonde aan er nog wel even tegenaan te kunnen en liet een snelle 1.15.9
noteren over de Dinslaker sprintafstand van 1750 meter.


Zazou Enzelens (Foto: Traberfoto-SX)


Weeschtaaj (Foto: Traberfoto-SX)

Tim Trot (Foto: Traberfoto-SX)

Groningen 24 oktober

Anthony Kym toont karakter maar moet de winst delen met Zoe B Boko

Hij kwam in een close finish tegelijk over de streep met Zoe B Boko en boekte de tweede overwinning uit zijn loopbaan uit drie starts. Tussen de overwinnningen door werd hij één keer uitgeschakeld.


 

Anthony Kym (Foto: Huybers.com)

Alkmaar 18 oktober,

Robin Bakker pakt twee overwinningen

Abel Hanover wist de openingskoers met gemak te winnen, hij liep al een prima kwalificatie maar was daarna even wat minder door een verkoudheid en kwam nu sterk terug. De winnende tijd was 1.22.3 over 2060 meter.
  
Sierra Angel was de sterkste over de korte sprint van 1100 meter. Ze liet op zowel de langebaan als de kortebaan al veel snelheid zien. Over deze 1100 meter ging ze sterk door en bleef voor de goed eindigende Without a Trace. Sierra Angel ging rond in 1.15.6.


Sierra Angel (Foto: Huybers.com)


Abel Hanover (Foto: Huybers.com)


Duindigt 17 oktober,

Altano Landerije behaalt zijn eerste overwinning
 
De bloedlijnen waren natuurlijk al prima als volle broer van Welmoed Landerije, hij moest het echter nog waarmaken. De aanzet is gegeven met een eenvoudige overwinning op de baan van Duindigt in 1.20.8 over 2000 meter met catchdriver John Dekker.


Altano Landerije


Gelsenkirchen 17 oktober,

Zorba Oldeson bezorgt entrainement De Vlieger en familie De Bruin een onvergetelijke dag

Met een laatste krachtsinspanning wist Zorba zich in de Grote Prijs van Duitsland voorbij de Zweedse Derbywinnaar Joke Face te knokken. De eerste prijs bedroeg maar liefst 75.000 Euro, dit maakt deze overwinning tot de grootste voor de stal tot nu toe.

1.

Zorba Oldeson

Rob de Vlieger

1:14,1

274

2.

Joke Face

Lutfi Kolgjini

1:14,2

14

3.

Jag Junior

Michael Schmid

1:14,7

114

4.

Marc Burgerheide

Ruud Pools

1:14,8

69

5.

Black Attack

Josef Sparber

1:14,8

227

6.

Abano Boy

Peter Strooper

1:15,3

86

Zorba Oldeson
Zorba Oldeson  (foto Traberfoto-sx)
Victoria Park 17 september,

Alou van Camstra wint in handen van Robin Bakker voor eigenaar Max van Tiggelen de Grote Unitrot Prijs 2010.

Het betrof een koers over 2.100 mtr. voor driejarige paarden, die ingeschreven stonden op de Unitrot veiling 2008. Het eerste geld bedroeg maar liefst € 7.000,-. Alou van Camstra liep de koers in een tijd van 1.18,0