RDV
Entrainement Rob de Vlieger
Nieuws
Nieuws
Nieuws 201121-07-2011

 

 2011

  
Dinslaken zaterdag 31 december,

Hiltje eindigt 2011 met een mooie double!

Anthony Kym en Zico Express zijn de sterke winnaars


 Anthony Kym

 Zico ExpressZico Express

Anthony Kym
Victoria Park vrijdag 23 december,

Bruce B Boko houdt het tempo hoog en blijft sterk voorop

Robin ging aanvallend van start en wilde direct de kop nemen. Dat lukte na enig weerwerk en daarna hadden ze gewonnen spel. Er kwam onderweg nog wel een aanval maar die kon hij afslaan en de winnende tijd was 1.18.8 over 2100 meter op een zeker niet snelle baan (nieuwe toplaag).Dinslaken maandag 19 decemer,

Rob behaalt een eenvoudige overwinning met Anthony Kym

Vesper Scimitar pakt zijn tiende van het jaar Anthony Kym

 
Vesper Scimitar

Anthony Kym
kreeg een prachtige koers achter het koppaard en vanuit de laatste bocht kwam de ruimte. Toen de koploper onder druk kwam maakte deze een fout waarna Anthony Kym geen partij meer kreeg. De winnende tijd was 1.18.2 over 2100 meter.

Vesper Scimitar wist ook vandaag weer te winnen, en wel in een snelle 1.16.7 over 2100 meter. Met zijn tiende overwinning van het jaar staat hij gedeelde eerste in de strijd om het baankampioenschap.


Vesper Scimitar

Vesper Scimitar
 
Anthony Kym

Anthony Kym
Victoria Park vrijdag 9 december,

Avalon Transs R blijft voor stalgenoot Un Gamin Impuls

Cowboy Fanatic wint de tweejarigen stakes


Deze vrijdag is men op Victoria Park weer van start gegaan met de PMU koersen waarop ook de Franse wedders hun weddenschappen kunnen plaatsen. Deze koersen zijn mooi gedoteerd en Avalon Transs R mocht vandaag in zo een koers vanuit het eerste band vertrekken. Robin reed al snel door naar de kop en kon daar mooi het tempo bepalen. Un Gamin Impuls moest 20 meter geven en kwam gaandeweg de koers door het tweede spoor naar voren. Un Gamin Impulse zette ondanks de zware koers sterk door maar moest genoegen nemen met de tweede plaats achter de sterke Avalon Transs R. Op de langzame baan liep Avalon 1.19.5 over 2100 meter bandenstart. Het prijzengeld was 2500 Euro voor de winnaar en 1100 voor de tweede aankomende.

Cowboy Fanatic maakte vandaag zijn debuut in een serie van de tweejarigen Stakes. Hij had zijn talent twee weken geleden in de kwalificatie al laten zien en was één van de favorieten. Onderweg kon hij steeds achter de totofavoriet volgen en in de laatste bocht nam Rob hem al naar buiten om naar een eenvoudige overwinning te gaan. Hij toonde 1.18.4 over de sprint en verdiende hiermee 4550 Euro.


Cowboy Fanatic

Cowboy Fanatic

Cowboy Fanatic

Avalon Transs R met daarnaast Un Gamin Impuls

Avalon Transs R met daarnaast Un Gamin Impuls

Avalon Transs R
Gelsenkirchen zondag 4 december,

Zorba Oldeson wint het hoofdnummerZorba liet in de Giganten natuurlijk al zien in zeer goede vorm te verkeren, vandaag was er een sterke overwinning. Met zijn messcherpe eindsprint werden de concurrenten op achterstand gezet. Hij toonde 1.15.4 over 2050 meter bandenstart.

Dinslaken maandag 5 december,

Vesper Scimitar wint wederomOok op pakjesavond werd er gewoon gekoerst. Vesper Scimitar pakte zijn negende overwinning van het jaar. Hij was bovendien uit 23 starts 21 keer in het geld. Dit keer ging het allemaal erg gemakkelijk, de winnende tijd was 1.1.17 over de 2100 meter.

Victoria Park zaterdag 3 december,

Bruce B Boko wint de 3jr Stakes

 (Koers 6)

Rob stuurde Bruce in de overzijde naar de kop en ondanks dat hij ineens erg zwaar stond wist hij sterk te winnen. Hij liep 1.16.4 over de sprint op een zwaar pad.

Dinslaken maandag 28 november,

Drie winnaars, Arnie's Fanatic, Weeschtaaj en Vesper Scimitar

Arnie's Fanatic

Weeschtaaj 

Vesper Scimitar


Het was weer een mooi dagje Dinslaken, in de derde koers was het raak voor Arnie's Fanatic die met Rob de sterkste was voor de favoriet Scoubidou. Ze toonden 1.18.6 over 2100 meter en de rechter beoordeelde dat de koers zeker gewonnen werd.

Hiltje kwam vandaag met Weeschtaaj in actie en dat resulteerde in een nipte overwinning. De tijd was netjes, 1.17.3 over 2100 meter.

Het trio werd volgemaakt door Vesper Scimitar met Michael Schmid, ze bleven hierbij voor stalgenoot Un Gamin Impulse die door Rob werd gereden. Er kwamen overigens maar drie paarden over de streep. Winnende tijd 1.17.7 over 2100 meter bandenstart met Un Gamin daar een tiende achter.


Weeschtaaj

Weeschtaaj

Arnie's Fanatic

Arnie's Fanatic

Vesper Scimitar

Vesper Scimitar

Victoria Park zaterdag 26 november,

Cornelia Unia wint de Victoria Park Tweejarigen Stakes I

 Winst Cornelia Unia

 
Derde plaats Caitlin Hanover

De favoriet Cash Heikant nam meteen de kop en Cornelia kon mooi volgen. Het tempo bleef onderweg flink hoog en dit was een voordeel voor Cornelia die over wat fijne speed beschikt. Ze was destijds het koopje van de veiling, Dhr. Sleutel kocht haar voor slechts 400 Euro. Cornelia vocht zich voorbij de koploper en won in 1.17.7 over de sprint. Ze pakte een mooie eerste prijs van 5100 Euro.

In de tweede afdeling behaalde Caitlin Hanover een derde plaats achter de beste Cherie Rapide. Deze koers ging in 1.19.2 en Caitlin toonde ondanks een ruime kilometer dodenspoor veel vechtlust met haar derde plaats.

 


Cornelia Unia

Cornelia Unia
Dinslaken maandag 21 november,

Anthony Kym klopt de grote favorietNa een mooie start kon Anthony mooi meetrekken als tweede, en later als derde paard. Het tempo lag erg hoog en toen Rob in de laatste bocht een spoortje naar buiten ging was de koers snel beslist. Anthony nam zonder problemen over om te winnen in 1.17.7 over de 2100 meter.

Alkmaar zondag 20 november,

Zazou Enzelens en Hiltje komen als eerste uit de mist

Er was helaas maar een heel klein stukje van de koers te volgen vandaag, dat was het stukje voor de tribune. Er zat desondanks genoeg tempo in de koers, de winnende tijd was 1.19.0 over 2100 meter.Victoria Park zaterdag 19 november,

Bruce B Boko maakt indruk na een zware koers

Zorba Oldeson verrassend sterk tweede in de Giganten

 
(klik op koers 5)

 
(klik op koers 7)

Bruce B Boko moest na de start vanaf het buitenste nummer erg veel doen om naar voren te komen. Pas in de tweede bocht nam hij de kop over. Hij kreeg nog even een gangmaker en op het laatste stuk wist hij toch iets voordeel te nemen. Het werd een mooie finish en de winnende tijd was 1.17.4 over 2100 meter.

Zorba Oldeson kwam aan de start in de hoofdkoers, de Grote prijs der Giganten. Na een koers vanuit het veld liet hij ook vandaag weer zien dat hij in goede doen met de allerbeste mee kan. Hij eindigde enorm en liep 1.15.1 over 2100 meter achter drievoudig Giganten winnaar Norginio.


Zorba Oldeson tweede in de Giganten

Bruce B Boko


Victoria Park zaterdag 12 november,

Caitlin Hanover wint bij haar debuut

 (klik op koers 3)


Er kwamen slechts vijf paarden aan de start in deze Breeders Crown troostkoers. Rob nam Caitlin met een ronde te gaan naar het tweede spoor en in de overzijde kreeg de koploopster problemen met haar draf waarna twee andere combinaties met de wielen haakten. Caitlin nam op dat moment over om zeer eenvoudig te winnen in 1.20.9 over de sprint.Gelsenkirchen vrijdag 11 november,

Zorba Oldeson sprint in 1.13.9
Zorba kon onderweg mooi achter stalgenoot Alou van Camstra volgen en op het laatste stuk toonde hij zijn enorme speed om nog eenvoudig te winnen.


Dinslaken maandag 7 november,

Arnie's Fanatic wint over de sprint in een snelle 1.16.8

Tim Trot blijft voor stalgenoot Timless Renka


Arnie's Fanatic

Tim Trot


Tim Trot

Arnie's Fanatic
Dinslaken maandag 31 oktober,

Zazou Enzelens, Vesper Scimitar en Zico Express zorgen net als vorige week voor een trio aan winnaars

 Zazou Enzelens

 Vesper Scimitar

 Zico EspressVesper Scimitar

Zazou EnzelensZico Express
Victoria Park zaterdag 29 oktober,

Ariane Beemd wint de Breeders Crown met een neusje

Alabama K nam na de start de kop voor Ariane Beemd en Anky Kievitshof. Het tempo bleef onderweg mooi hoog en in de laatste overzijde werd Ariane beemd naar het tweede spoor genomen. Op het laatste stuk nam ze over en leek erg makkelijk te gaan winnen. Alabama K vocht echter voor wat ze waard was en uiteindelijk was het Ariane Beemd die in 1.15.2 over 2100 meter nipt wist te winnen.


(Koers 7 aanklikken)


Dinslaken maandag 24 oktober,

Zico Express, Boeing Transs R en Tim Trot winnen hun koers

Zico Express

Boeing Transs R

Tim Trot


Boeing Transs R

Tim Trot

Zico Express
Victoria Park zaterdag 22 oktober,

Bruce B Boko pakt zijn eerste overwinning

De grote Bruce B Boko had wat tijd nodig om op krachten te komen. Hij toonde in zijn eerste start al aan dat hij over snelheid beschikte. Na wat aanpassingen was hij vandaag verder vebeterd en na snel op kop gekomen te zijn won hij sterk. Winnende tijd 1.17.9 over 2100 meter.


(Koers 3 aanklikken)Alkmaar 17 oktober,

Hiltje pakt een double met Billhill West en Zazou Enzelens

Billhill West is in eigendom van de familie Tjalsma en de ruin ging het al steeds beter doen. Vandaag bevestigde hij dat en Hiltje won zonder problemen in 1.20.8 over 2060 meter.

Zazou Enzelens is duidelijk weer in vorm gekomen en na een mooie harde koers konden ze orde op zaken stellen in 1.19.1 over 2060 meter.


Zazou EnzelensBillhill West


Dinslaken 10 oktober,

Hiltje stuurt haar oogappeltje Timeless Renka naar de winst

Ze moesten even wat doen om de kop te nemen maar daarna kwamen ze totaal niet meer in gevaar. De winnende tijd was 1.17.3 over 2550 meter.

 

Duindigt zondag 9 oktober,

Avalon Transs R blijft in de stakes voor stalgenote Anna Kournikova

Robin stuurde Avalon al snel naar de koppositie en dat bleek de ideale positie. Ze won de afgelopen periode vooral op de rechtsom banen maar vandaag had ze ook linksom weinig te vrezen. Anna Kournikova werd nog heel verrassend tweede nipt voor Amarianne Frejo. Avalon toonde 1.18.0 over 2000 meter op een doorweekte piste.

   

Victoria Park zaterdag 8 oktober,

Enchanter verrast vriend en vijand

Enchanter was in zijn laatste vier koersen nauwelijks opgevallen en men had er vandaag niet veel vertrouwen in. Niets bleek minder waar, met een zeer sterke slotronde wist Hiltje hem naar een onbedreigde overwinning te sturen. Ze deden dat in een nette 1.16.8 over 2100 meter. De winnend cote bedroeg 27.30 tegen 1!

   
Dinslaken maandag 3 oktober,

Aktie eindigt het sterkst in een harde koers

Stalgenoot Gandalf Hanover werd naar de kop gestuurd en nadat hij het beste had gegeven was het Aktie die met een snelle slotronde de overwinning pakte. De winnende tijd was 1.16.8 over 2100 meter.

   
Alkmaar maandag 3 oktober,

Anthony Kym wordt door Robin naar de overwinning gestuurd

Anthony kwam goed van start en kreeg positie in het tweede spoor. Het tempo lag onderweg hoog en in de laatste overzijde stuurde Robin hem in de aanval. Er was niemand die nog partij kon geven en Anthony ging naar een ruime overwinning in 1.19.2 over 1720 meter.

Victoria Park vrijdag 23 september,

Amigo Butcher pakt Ziesolo op speed terug

Amigo was zoals altijd sterk van start, ietwat onverwacht kwam Ziesolo echter al snel naderbij en Rob liet hem voorbij komen. Onderweg ging het tempo iets naar beneden, vanuit de laatste bocht gingen de beide koppaarden echter weer voluit. Het was Amigo die een neusje voordeel kon pakken om in 1.16.2 over 2100 meter te winnen.Dinslaken maandag 19 september,

Vesper Scimitar wint überlegen in 1.16.7 over 2100 meter

Robin ging na de start meteen in de aanval en ze konden na de eerste bocht de kop overnemen. Daarna kwamen ze niet meer in gevaar en Vesper won eenvoudig.

Gelsenkirchen zondag 18 september,

Avalon Transs R wint makkelijk

Robin bracht haar rustig van start en ze volgden als vierde. Onderweg konden ze meetrekken in het tweede spoor en vanuit de laatste bocht bereikten ze de kop. Eenmaal aan kop was er niemand die nog aan de kar kon komen en de winnende tijd was 1.15.1 over 2000 meter. Ze is de laatste tijd op de rechtsom banen zeer sterk op dreef.Victoria Park zaterdag 17 september,

Hiltje pakt het zilver op het Europees kampioenschap bij de amatrices

De loting was allesbehalve gunstig en de dag begon met een rit achter Balios, een achtste plaats was het hoogst haalbare. In het tweede onderdeel kwam Hiltje met Yoran Sammer in actie en hij liep een prima koers wat resulteerde in een vijfde plaats. De volgende rit was met Vigo Ricardo, ze deed het erg goed en ondanks startplaats acht wist Hiltje haar naar een derde plaats te sturen. Het laatste onderdeel was de beste kans, tegen Wies Buitenzorg was echter niemand opgewassen en een tweede plaats met Yonker Fanatic zorgde voor een prima score.

Na enig rekenwerk bleek de Zweedse Louise Medelberg de meeste punten te hebben behaald voor Hiltje en Bernadett Balogh uit Hongarije. De drie dames hadden overigens allen hetzelfde aantal punten, de tweede plaatsen gaven de doorslag.

 Alkmaar maandag 12 september,

Zazou Enzelens na enkele zeer ongelukkige koersen weer ouderwets op dreef

Vanaf startnummer acht kreeg Rob hem goed van start en met een snelle laatst ronde werd er nog eenvoudig gewonnen. De winnende tijd was 1.19.0 over 2060 meter.

Wolvega zaterdag 10 september,

Ariane Beemd wint haar halve finale van het kampioenschap der vierjarigen

Ook vandaag stuurde Robin haar snel naar de kop alwaar ze een strak tempo dicteerden. De tegenstanders probeerden op het laatste stuk dichterbij te komen maar Ariane heeft er een hekel aan om iemand te laten passeren en ze won nog erg makkelijk in 1.15.0 over 2100 meter. Op naar de finale!

In de andere halve finale liet Alou van Camstra zien dat de topvorm er weer aan zit te komen, hij werd derde achter Admiral Newport en Aida Boko.

De dag begon met een tweede plaats voor Ave Brigitte, Aktie werd enkele koersen later voor de vierde keer op rij tweede en Boeing Transs R werd bij haar debuut derde. De dag werd afgesloten met eveneens een derde plaats voor Amazing Love.

Victoria Park zaterdag 3 september,

Amigo Butcher en Jaap Terstal naar een eenvoudige overwinning

Enig voorbehoud was op zijn plaats aangezien Amigo vandaag vanuit het tweede gelid moest vertrekken. Het is een druk baasje maar Jaap hield hem goed bij de les. Met een ruime ronde te gaan kwamen ze door het derde spoor in de aanval. All the W gaf in de laatste ronde nog even partij maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. De winnende tijd was 1.16.0 over 2100 meter.
Gelsenkirchen vrijdag 2 september,

Babalou Beemd pakt haar eerste overwinning

Robin stuurde haar direct naar de kop en ze kwamen verder geen moment meer in gevaar. Ze gingen rond in 1.19.3 over 2100 meter.

 Babalou Beemd

Verder liet Zorba Oldeson vandaag zien dat de vorm weer terug is, hij werd tweede in een snelle 1.13.5 over 2000 meter!

 Zorba Oldeson (2e)Dinslaken maandag 29 augustus,

Timeless Renka en Vesper Scimitar geven elkaar niets toe, dit resulteert in een "dead-heat"

Het gebeurt niet vaak, en al helemaal niet met twee paarden van dezelfde stal. Vandaag was het echter raak, Timeless Renka en Vesper Scimitar kwamen precies tegelijk over de finish. Het was Timeless Renka die al snel naar de kop gestuurd werd, Vesper Scimitar kwam net iets te laat vrij om zijn stalgenoot nog te kunnen passeren. Ze toonden 1.17.1 over 2100 meter.

Groningen zaterdag 20 augustus,

Ariane Beemd laat wederom zien de beste merrie van haar jaargang te zijn

Ariane begon als tweede paard achter Andaluz. Andre Bakker wilde de kop echter wel kwijt en Robin stuurde Ariane Beemd voor de tribune naar het front. Aida Boko volgde op dat moment als derde. In de overzijde werd Aida Boko in de aanval gestuurd, Ariane Beemd pareerde de aanval en vanuit de laatste bocht bleef ze nog eenvoudig voorop zonder dat ze echt gevraagd werd. Ariane liep 1.14.5 over de 1700 meter.

Duindigt zondag 14 augustus,

Benice Boko wint haar serie van de Merrie Derby Selectie

Robin stuurde haar al snel naar de kop en kon daar mooi het tempo bepalen. Er gebeurde onderweg weinig zodat een versnelling op het laatste stuk voldoende was voor een eenvoudige overwinning. Ze deed dat in 1.18.5 over 2000 meter en we kijken uit naar de finale over twee weken.


Felicitaties van dochter Tess met tante HiltjeBenice Boko neemt afstand

Zo makkelijk ging het

Groningen zaterdag 13 augustus,

Jan Alberts stuurt Yariba naar een verrassende overwinning in de Jannes Bosklopper Horecakoers

Zoals ieder jaar was er weer een prachtige dag samengesteld rondom de horecakoers. Jan Alberts was pasgeleden nog een keer langsgekomen om een ritje op het strand te doen en vandaag moest het gebeuren.

Yariba had er zin in en Jan stuurde hem meteen naar de kop. Daarachter maakten er wat paarden een fout en Yariba kon mooi wat voorsprong pakken. Dit was een perfect concept aangezien Yariba deze voorsprong tot op de streep behield. De winnende tijd was 1.18.0 over 2300 meter.

Jan genoot van de huldiging en na afloop was er uiteraard een groot feest.Emmeloord woensdag 10 augustus,

Sierra Angel blijft scoren op het gras

Vandaag nam Robin plaats achter de enorme merrie. Zoals altijd vertrok ze prima uit de banden en ze kregen makkelijk de kop. Ondanks het zware pad zette ze prima door en won zonder problemen.

Na deze overwinning staat Sierra samen met You Wish Toscana bovenaan in het klassement van de grastrofee. Volgende week ontmoeten ze elkaar op het gras in Heino.  
 
Berlijn zaterdag 6 augustus,

Avalon Transs R en Ave Brigitte zorgen voor een mooie double

Jaap Terstal nam plaats achter Avalon Transs R en Hiltje kwam met Ave Brigitte in actie. In de series kamen ze allebei niet verder dan een derde plaats. Avalon Transs R werd in het tweede spoor naar voren gestuurd en kreeg Ave Brigitte achter haar mee. Avalon Transs R zette ondanks het lastige parcours zeer sterk door en wist alsnog te winnen, ze toonde een snelle 1.14.8 over 1900 meter en Ave Brigitte moest daar één tiende op toegeven.


Oud-Peerdepiet Willem, Avalon Transs R en Japie Terstal

Avalon Transs R met vlak daarnaast Ave Brigitte
Berlijn vrijdag 5 augustus,

Timeless Renka wint met Hiltje in 1.14.3 over 1609 meter

Na een rustige start kregen ze het mooiste plekje van de koers in het tweede spoor achter de favoriet. Op het laatste stuk nam de favoriet wat voordeel en Timeless kwam met een eindschot naar de tweede plaats. Na lang wachten werd de winnaar echter terug gesteld wegens slecht draven, dat betekende alsnog winst voor de oertrouwe Timeless Renka.

Timeless Renka (foto uit het archief)

Berlijn zaterdag 30 juli,

Aboy from above overklast het veld in de laatste ronde

Britany tweede in haar serie voor de merrie-Derby

Avalon Transs R wint in een snelle tijd


foto's: www.traber-fotos.de


Aboy from above moest vanuit het tweede band vertrekken en was met een ronde te gaan nog geheel achter in het veld te vinden. In de overzijde stuurde Rob hem echter in de aanval en in de laatste bocht volgde hij reeds als tweede. Aboy zette nog een keer aan om makkelijk te winnen. Hij toonde 1.15.7 over 2020 meter bandenstart.

Avalon Transs R toonde in het werk al goede vorderingen en dat liet ze vandaag ook zien. Ze was outsider in een sterk bezet veld en was redelijk van start gekomen. Ze kon in de laatste ronde wat terrein goedmaken en wist te winnen in 1.15.5 over 1900 meter.

Britany moest zich vandaag kwalificeren voor de finale van de merrie Derby die volgende week gelopen zal worden. Ze volgde na de start als derde en in de laatste overzijde stuurde Robin haar een spoortje naar buiten. Ze zette prima door maar kon de favoriete aan kop niet bedreigen. De tweede plaats was echter voldoende om volgende week deel te mogen nemen aan de finale. Britany toonde 1.18.7 over 1900 meter.


Avalon Transs R

Avalon met rijder Robin, eigenaar Michel de Bruin en verzorgster Wendy


Aboy from above
Alkmaar maandag 25 juli,

Hiltje stuurt Angel Blue naar de winst

Na een koers vanuit het veld werd Angel Blue in de laatste ronde mooi door Scarlet Hanover naar voren gebracht. Vanuit de laatste bocht stuurde Hiltje haar in de aanval en ze wonnen het nog eenvoudig met een lengte voorsprong. Ze hadden voldoende aan 1.21.1 over 2060 meter.München-Daglfing zondag 24 juli,

Anky Kievitshof wint het criterium der vierjarigen


(video via www.trabtipp.de)


Anky liep dit jaar enkele prima koersen maar kon nog niet zo imponeren als vorig jaar. Daar kwam vandaag echter verandering in, ze kwam als enige merrie in actie in het criterium der vierjarigen.

Na de start kon Rob snel naar de binnenkant achter Shali's Alesi die als tweede favoriet mooi als gangmaker kon fungeren. Admiral Newport was groot favoriet en hij werd voor de tribune in de aanval gestuurd. Rob kon net het gaatje dicht houden zodat Admiral Newport niet naar de reling kon. In de laatste bocht werd Anky naar buiten genomen en het was al snel duidelijk dat ze de sterkste was. Ze passeerde de favorieten en won in 1.13.8 over 1609 meter.

Foto's www.fotofinish.de


Duindigt zondag 24 juli,

Ariane Beemd wint de finale van het sprintkampioenschap der vierjarigen


(video via www.trabtipp.de
)

Robin bracht Ariane snel van start en gaf voor de tribune over aan Alabama K. In de overzijde werd Aida Boko in de aanval gestuurd en ze zette de koploopster onder druk. Toen Aida Boko op het laatste stuk wat voordeel nam kon Ariane mooi meetrekken en Robin stuurde haar binnendoor naar de winst. Op een werkelijk doorweekte piste zette Ariane een ongelofelijke 1.13.9 over de sprint op de klokken. De eerste prijs bedroeg 10.000 Euro.
Ariane Beemd komt binnendoor en verslaat de favoriete Aida Boko

Alleen haar hoofd is hier in beeld, ze is echte wel degelijk de sterkste

Emmeloord woensdag 20 juli,

Sierra Angel voor de tweede keer in 5 dagen oppermachtig op het gras

Tim Trot neemt meteen de kop en laat zich niet meer verrassen

Sierra Angel moest vandaag met Martin Blankendaal vanuit het tweede band vertrekken. Martin koos er al snel voor om binnendoor de positie te verbeteren. Dit lukte goed doordat meerdere combinaties naar het tweede spoor gingen. Vanuit de laatste bocht kwam er wat ruimte en toen Sierra vrijuit kon sprinten was de koers snel beslist. Ze won haar tweede start op gras in 5 dagen tijd. Dit keer deed ze dat in 1,23,8 over 2130 meter

Tim Trot had vandaag duidelijk weer eens zijn dag. Robin stuurde hem meteen naar de kop en daar laat hij zich goed motiveren. De tegenstanders kwamen niet verder dan op een halve lengte en Tim had genoeg aan 1,23,5 over 2130 meter.


Sierra neemt over en is niet meer te beschietenMartin Blankendaal doet goede zaken in het amateurklassement, eigenaar Wil Visscher kijkt tevreden toe
Tim Trot laat zich niet meer verrassenCor is in zijn nopjes na wederom een mooie overwinning

Joure vrijdag 15 juli,

Sierra Angel van start tot finish voorop

Yardomeadow pakt eerste graswinst van het seizoen

Robin kwam in actie met Sierra Angel en ze vertrokken zeer sterk om makkelijk de kop te nemen. Ze liepen onderweg een stukje bij het veld vandaan en hielden genoeg over om voor de sterk eindigende stalgenoot Tim Trot (vertrokken vanuit het tweede band) te blijven. Sierra toonde op een modderige graspiste 1.27.9 over 1750 meter.

Yardomeadow kon dit jaar nog geen koers winnen, met de verrichtingen van het vorige seizoen in het achterhoofd kon dit echter niet lang uitblijven. Yardo liep een sterke koers en nadat een aandringende combinatie in de laatste bocht was weggesprongen had hij vrij baan om nog eenvoudig te winnen. Hij toonde 1.26.6 over 1975 meter.


Yardomeadow op naar de winst (nr.8 is uitgeschakeld)Sierra Angel met grote passen voor stalgenoot Tim Trot


Alkmaar maandag 11 juli,

Anthony Kym heeft aan een snelle laatste ronde genoeg om zeer eenvoudig te winnen

Anthony Kym en Hiltje moesten vanaf startplaats acht vertrekken. Dat is normaal niet zo gunstig maar omdat het tempo hoog bleef viel dat dit keer wel mee. Toen de paarden aan kop wat moeite kregen stuurde Hiltje Antyhony naar voren. Ze namen moeiteloos over en wonnen met een flinke voorsprong. Anthony had genoeg aan 1.20.0 over 2060 meter.
Eigenaar Dhr. van Buren met Anthony en trotse verzorgster Patty

Zo gemakkelijk ging het vandaag
Duindigt zondag 10 juli,

Amigo Butcher wederom van start tot finish voorop

Van start af moest Amigo even de benen strekken om de kop te kunnen nemen. Verder was er echter geen vuiltje aan de lucht, Ysee Himya werd op het laatste stuk nog wel even naar het tweede spoor genomen maar vormde verder geen echte bedreiging. De winnende tijd was 1.16.4 over 2000 meter.
Lotte de Vlieger was op de Renderby-dag geheel in stijl gekleedAmigo Butcher laat zich ook vandaag niet passeren

Dinslaken maandag 4 juli,

Vesper Scimitar wint van kop af en blijft voor stalgenoot Timeless Renka

Robin stuurde Vesper Scimitar direct naar de kop en het tempo lag onderweg niet al te hoog, Ze wonnen zeker in 1.17.0 over 1750 meter. Timeless Renka moest van achteraf komen en werd netjes tweede.

Emmeloord woensdag 29 juni,

Yariba kan het kruit drooghouden en wint eenvoudig

Robin kreeg Yariba goed van start en kon meetrekken achter de koploper. In de laatste bocht was al duidelijk dat hij nog erg veel in handen had en op het rechte stuk passeerde hij de tegenstanders eenvoudig. Een andere kap bleek hem duidelijk goed te doen, hij maakte het dit keer erg goed af, iets waar hij de laatste keren wat moeite mee had.


 


Gelsenkirchen vrijdag 24 juni,

Master As blijft voor de eerste keer vlak en wint sterk

De Abano As zoon kwam rustig van start en Robin stuurde hem mooi in het veld mee naar voren. Hij kreeg een rug in het tweede spoor en wist het op het laatste rechte eind sterk af te maken. Ze hadden voldoende aan 1.19.0 over 2000 meter.
Victoria Park zaterdag 18 juni,

Ariane Beemd wint de Finale van het Criterium Vierjarige merries

Amigo Butcher pakt zijn vijfde overwinning uit zeven starts


Ariane Beemd was goed van start maar moest de leiding aan de favoriete Alabama K laten. Dat verliep echter prima aangezien Peter  Strooper achter laatstgenoemde het tempo zeer hoog hield en Ariane haar mooi kon volgen. Al voor de laatste bocht nam Robin haar naar het tweede spoor om er een lange aanval van te gaan maken. Ze moest op het rechte stuk nog even gecorrigeerd worden omdat de wielen even dreigden te haken, maar ze zette desondanks nogmaals aan om in een sensationele 1.13.6 over 2100 meter te winnen. Overigens precies dezelfde tijd die ook in de hengsten en ruins afdeling werd neergezet. Ariane zit momenteel al op een winsom van rond de 55.000 Euro en ze lijkt alleen maar beter te worden.

Amigo Butcher blijft het fantastisch doen, ook vandaag werd hij snel naar de kop gestuurd alwaar Rob het tempo kon bepalen. Vanuit de laatste bocht volgde een versnelling die resulteerde in een ruime overwinning. De winnende tijd was 1.16.5 over 2100 meter.


Amigo Butcher met grote passen naar de overwinning

Amigo Butcher wordt gehuldigd


Duidelijk genieten voor Robin met Ariane Beemd, Robin wijst nog even aan wie zojuist een superprestatie heeft neergezetDe ereronde van Ariane Beemd

Alkmaar maandag 13 juni,

Zazou Enzelens wint ook tweede start na rust

Jan Thijs kwam vandaag wederom in actie met Zazou Enzelens en net als de vorige keer resulteerde dat in een eenvoudige overwinning. Ze namen snel de kop maar moesten wel een aanval afslaan, daarna was er geen vuiltje aan de lucht. Dit keer was 1,19,0 over 2060 meter voldoende.

Duindigt zondag 5 juni,

Arnie's Fanatic en Ave Brigitte openen de dag en vormen samen het duo

Amigo Butcher zet sterke reeks voort met een makkelijke overwinning


Arnie's Fanatic was goed van start en kreeg op het laatste stuk een aanval van stalgenoot Ave Brigitte. Ze gaven elkaar maar weinig toe en het was Arnie's die in 1.15.1 over 1609 meter wist te winnen.

Amigo Butcher is in topvorm, hij werd slechts één keer geklopt en dat was door niemand minder dan Broadway Fortuna die gisteren in Zweden wist te winnen. Vandaag kwam hij weer snel op kop en liet zich niet meer passeren. Hij won in een snelle 1.16.0 over 2000 meter.

Er waren verder vandaag knappe tweede plaatsen voor Alou van Camstra en Blizzard WT. Good old Timeless Renka deed het zeer goed en werd vierde in de sterk bezette Gouden Zweep.


Amigo Butcher met grote stappen naar de winst


Arnie's Fanatic blijft voor Ave Brigitte


Gelsenkirchen vrijdag 3 juni,

Classic Design loopt het hele veld zoek in een PMU koers

Classic Design kwam vandaag met Rob in actie in een PMU koers. Na enkele ongelukkige koersen namen ze vandaag direct de kop. Onderweg kwam er een aanval maar de kop werd niet afgegeven wat resulteerde in een zeer hoog tempo. Classic Design hield het vol tot aan de streep en won in een snelle 1.14.5 over 2000 meter. Robin Bakker kwam overigens nog wel in de buurt met een gastrit achter Yann the Mailman, ze werden geheel buitenom tweede.

Groningen donderdag 2 juni,

Wederom stakeswinst voor Angel Heikant

Angel Heikant ging als favoriete van start en na een koers op maat wist ze dat heel eenvoudig waar te maken. De winnende tijd was 1.17.9 over 1700 meter. Het betekende haar achtste overwinning uit 14 starts. 
Groningen donderdag 2 juni,

Wederom stakeswinst voor Angel Heikant

Angel Heikant ging als favoriete van start en na een koers op maat wist ze
dat heel eenvoudig waar te maken. De winnende tijd was 1.17.9 over 1700 meter.
 Het betekende haar achtste overwinning uit 14 starts.
Alkmaar maandag 30 mei,

Zazou Enzelens komt sterk terug van rust

Jan Thijs  had er vertrouwen in en reed al snel door naar de kop. Toen er in de laatste ronde wat combinaties in de aanval kwamen was er geen vuiltje aan de lucht. Zazou kon nog een keer versnellen en won makkelijk.
Groningen vrijdag 20 mei,

Alou van Camstra wint eenvoudig na een rustige start

Angel Heikant krijgt een koers op maat en wint met haar flitsende stuk speed de stakes


Alou van Camstra werd door Robin rustig van start gebracht en in de laatste overzijde kwamen ze door het derde spoor naar voren. In de bocht hield Robin hem even vast om hem op het rechte stuk weer te laten gaan en makkelijk te winnen. Rob kwam in deze koers met Enchanter in actie en ze werden tweede voor Jan Thijs die een gastrit achter Willem Zes HB verzorgde.

Angel Heikant kwam in een stakeskoers aan de start en Rob kreeg een mooie koers op een rug in het tweede spoor. De ongeslagen favoriet Zamora River had vanuit de laatste bocht nog de kop maar was niet opgewassen tegen de eindsprint van Angel Heikant.

Alou van Camstra wint voor stalgenoot Enchanter
 

 


Angel Heikant op weg naar de winstDe huldiging van Alou van Camstra met eigenaar Max van Tiggelen

Angel Heikant
Duindigt zondag 15 mei,

Blizzard WT blijft nu wel vlak en wint eenvoudig

Avalon Transs R laat haar ware gezicht weer eens zien middels een ruime overwinning


Het begon meteen goed voor Robin, hij kwam in de eerste koers in actie met Blizzard WT. De ruin was in Alkmaar nog foutief maar op stal en in de kwalificatie was al duidelijk dat hij over zeer veel loopvermogen beschikt. Robin kwam voor de laatste bocht al wat naar voren maar bleef halverwege het rechte stuk een beetje hangen. Toen Blizzard door kreeg wat van hem werd verwacht liep hij de concurrentie in een mum van tijd op achterstand. Ze hadden genoeg aan 1.20.4 over 2000 meter.

Avalon Transs R kwam in de vijfde koers in actie, Robin bracht haar rustig van start. Voor de tribune werd Avalon al een spoortje naar buiten gestuurd en het was duidelijk dat ze het vandaag helemaal alleen moest gaan doen. Dit bleek echter geen enkel probleem en ze won zeer sterk in een nette 1.17.2 over de 2000 meter.

Helaas was Ariane Beemd vandaag geschrapt in de stakes. Anky Kievitshof weerde zich echter prima met een tweede plaats achter de grote favoriete Alabama K. Ze wordt per start scherper en liet 1.15.5 over 2000 meter noteren.

Robin had overigens een hele goede dag, hij won naast twee ritten voor de eigen stal ook nog een gastrit met Bitchy M voor "buurman" Jan van Dooyeweerd. Verder werd hij tweede met Arnie's Fanatic die zijn record fors verbeterde naar 1.15.6 over de sprintafstand.
Avalon Transs R wint sterk

Eigenaar Michel de Bruin bij de huldiging van zijn merie


Blizzard WT neemt de kop over...

En wint eenvoudig

Een trotse eigenaar

 

 

 

 

Victoria Park zaterdag 14 mei,

Jan Thijs stuurt zijn Savannah's Boy naar de winst

Savannah's Boy is in bezit van Jan Thijs en familie en hij kwam vandaag pas voor de tweede keer in actie. Ze konden snel de kop pakken en werden gevolgd door de favoriet. Jan Thijs hield het hoofd koel en ondanks dat hij nog genoeg over had bleef hij rustig zitten zodat het paard achter hem geen kant op kon. Op deze manier werd zeer gemakkelijk gewonnen en deze overwinning lijkt het begin van een mooie carrière.

Aboy from above en Ajax Boko kwamen vandaag in de stakeskoers in actie, Ze weerden zich uitstekend en kwamen als tweede (Aboy from above) en derde (Ajax Boko) over de streep.


 Dinslaken maandag 9 mei,

Arnie's Fanatic pakt na drie 2e plaatsen weer een overwinning

Arnie's Fanatic kwam in zijn laatste starts enkele zeer goede paarden tegen (Zomara River, Aidean Boko en Brandy Energy) en weerde zich prima met tweede plaatsen. Hij vertrok vandaag als groot favoriet en maakte dat helemaal waar. Na de eerste bocht kon Rob de kop overnemen en ze kwamen verder niet meer in gevaar. De winnende tijd was 1.19.4 over 2100 meter.

 

 

Alkmaar maandag 9 mei,

Un Gamin Impulse lijkt weer klaar voor een prachtig seizoen

Na bijna vijf maanden rust kwam Un Gamin Impulse vandaag voor het eerst weer in actie. Hij moest vanaf startplaats acht vertrekken maar kreeg een mooie koers op een rug in het tweede spoor. In de laatste ronde voerde Robin de druk op de favoriet op en op de streep konden ze hem passeren. Tim Trot liep eveneens een prima koers en werd derde. 


De familie Hilgersom kan weer genieten van hun oogappeltje

Gelsenkirchen zondag 8 mei,

Britany bij prima rentree met wat geluk naar de winst

Britany werd door Robin al snel naar het front gestuurd en bleef daar tot halverwege het laatste rechte stuk makkelijk voorop. Daar kreeg ze echter een aanval van een combinatie die haar leek te passeren. Op dat moment maakte deze echter een fout en Britany ging derhalve naar een ruime overwinning.

Duindigt zondag 8 mei,

Welmoed Landerye wint de stakeskoers

Het werd dit keer een iets andere koers dan we van Welmoed Landerye gewend zijn. Hij werd namelijk al snel naar voren gestuurd en kon de kop overnemen. Yesterday kwam daarna in de aanval en na stuivertje wisselen was het wederom Welmoed aan de leiding. Op dat moment kwam de met een startfout vertrokken Zidane als een raket naar voren en hij werd de volgende koploper. Op het laatste stuk deed Welmoed echter gewoon wat we van hem gewend zijn, namelijk knokken tot op de streep. Het ging allemaal nog erg eenvoudig en de winnende tijd was 1.15.3 over 2000 meter. Victoria Park zaterdag 7 mei,

Amigo Butcher wint voor de derde keer uit vier starts

Rob kon na een goede start meteen de kop nemen, er werd vandaag overigens niet vanachter de auto gestart omdat deze het had begeven, zodoende deed men het op de vlag. Na de start was er geen vuiltje meer aan de lucht en Amigo Butcher won in een snelle 1.16.7 over 2100 meter.

Dinslaken maandag 2 mei,

Hiltje stuurt Weeschtaaj naar een ijzersterke overwinning

Weeschtaaj kwam vandaag tegen o.a. Trigger Dragon in actie die ze de vorige keer niet kon kloppen. In haar laatste start  te Mönchengladbach bleek echter al dat ze weer per start scherper wordt. Vandaag nam Hiltje al snel de kop en er kwam eigenlijk niemand meer aan de kar. De winnende tijd was 1.17.1 over 2100 meter met de mededeling "eenvoudig gewonnen".

Hiltje had overigens vorm, ze kreeg nog een gastrit met Ymond B aangeboden, deze werd van harte aangenomen en voor eigenaar Gijs van den Bor in winst omgezet.

 

 


Hiltje kan Weeschtaaj rustig uit laten lopen


Hiltje wint een gastrit met Ymond B
Victoria Park zaterdag 30 april,

Amigo Butcher toont karakter en wint na strijd

Ariane Beemd wint na rust direct de merrie stakes


In de tweede koers van de dag kwam Amigo Butcher met Rob in actie. In de laatste bocht werd Amigo in de aanval gestuurd en hij leek heel gemakkelijk te gaan winnen. De koploper gaf echter nog even goed partij en het werd een mooie finish die alsnog door Amigo in het voordeel werd beslist.

Ariane Beemd kwam na een geweldig 2010 voor het eerst weer in actie. Robin wilde eigenlijk graag de kop nemen maar Aida Boko was sneller weg en ze konden niet anders dan plaats nemen achter de koploopster. Vanuit de laatste bocht zocht Robin de aanval en Ariane maakte het zeer sterk af en klopte Aida Boko op de streep.Ariane Beemd vecht zich voorbij Aida Boko

Een vreugdekreet van Robin na de overwinning
 
Amigo Butcher wint voor de tweede keer uit drie starts

De huldiging van Amigo Butcher

Ariane Beemd

Victoria Park zaterdag 23 april,

Ajax Boko zet zijn rentree om in een eenvoudige overwinning

Met startnummer zes kwam Ajax Boko mooi in het veld te liggen en halverwege de laatste bocht nam Robin hem een spoor naar buiten om in een oogstrelende draf naar een ruime overwinning te gaan. Hij verbeterde zijn record fors naar 1.14.3 over 1609 meter.Robin hoeft Ajax Boko alleen maar vast te houden

Gelsenkirchen donderdag 21 april,

Angelindisguise wint haar eerste start zeer eenvoudig

Wala Alki naar een nipte zege in snelle tijd


Angelindisguise was zeer attent achter de auto en nam meteen de kop. Pas in de laatste bocht kreeg ze gezelschap. Dit duurde niet lang aangezien Robin om een versnelling vroeg die leidde tot een ruime voorsprong en eenvoudige overwinning. De winnende tijd was 1.19.0 over 2000 meter.Wala Alki kreeg een mooie harde koers en Robin nam precies de juiste beslissingen. Ze bleek nog over een versnelling te beschikken en pakte op de streep de koploper terug. Ze toonde hierbij 1.15.3 over 2000 meter.
Wala Alki zet sterk door en is net op tijd


Angelindisguise in fraaie draf naar de winst

De trotse eigenaren waren met een sprintje richting huldiging gekomen

Wala Alki en Robin na hun overwinning Mönchengladbach zondag 17 april,

Weeschtaaj doet alles buitenom maar wint desondanks knap

Robin Bakker probeerde Weeschtaaj naar een goede rug te sturen maar ze kregen de gehele eerste ronde geen positie en bleven in het derde spoor hangen. Later konden ze een spoortje naar binnen, echter wel in het zogenaamde 'dodenspoor'. In de laatste overzijde kwam er een aanval en Weeschtaaj bleef in het tweede spoor meetrekken. Ze pakte het bit het laatste stuk nogmaals op om knap te winnen in een snelle 1.15.9 over 2100 meter.
 

 

Dinslaken maandag 4 april,

Aktie laat een sterke laatste ronde zien en wint eenvoudig

Rob bracht Aktie met startnummer negen rustg van start en kon onderweg mooi meetrekken in het tweede spoor. Toen ze in de overzijde naar voren kwamen kregen ze weer even een rug en eenmaal recht kon Aktie voluit sprinten om eenvoudig te winnen. De tijd was mooi, 1.17.6 over 2100 meter.
Aktie wint erg eenvoudig Duindigt zondag 3 april,

Angel Heikant blijft ook in vierde seizoensstart ongeslagen

Welmoed Landerije wint middels zijn sterke wapen, een messcherpe eindsprint


Angel Heikant moest na de start even de benen strekken en kon voor de tribune de kop overnemen. Verder kon Rob het tempo aardig naar zijn hand zetten en ze bleven nog redelijk eenvoudig voor Yourlatesttrick die de gehele weg op zijn rug mee kon trekken. De winnende tijd was 1.17.6 over 200 meter.

Welmoed Landerije kwam in de Vijf jaar en Ouder Stakes in actie waarin twee deelnemers op stal bleven. Dit resulteerde in een miniveldje van vijf deelnemers. Welmoed kon onderweg mooi meetrekken en toen Yesterday op het laatste stuk de kop over kon nemen was het Welmoed die aan de buitenzijde beslissend voordeel kon nemen. Ze gingen rond in 1.16.8 over 2000 meter.

Beide paarden zijn in bezit van Merwestaal Moerdijk B.V., Michel de Bruin kon tot twee keer toe het gras betreden om de huldiging bij te wonen.

 
Welmoed Landerije in volle actie naar de winst

Angel Heikant kan alle aanvallen parreren en wint wederom

Victoria Park zaterdag 2 april,

Zwinger Bobber bezorgt Rogier den Dekker het mooiste moment van zijn leven

Aboy from Above met Robin naar een snelle en sterke overwinning


Rogier den Dekker, beter bekend als baanspeaker op lange- en kortebaan, was al enkele maanden elke maandag op stal te vinden om zijn rijkunsten te perfectioneren. Hij nam tweemaal eerder deel aan gelegenheidskoersen maar zonder noemenswaardig resultaat. Vandaag ging hij met Zwinger Bobber op pad en na een mooie start kon hij de rug van favoriet Akzent volgen. Ze liepen wat weg bij het veld en ook Norah Leah kon in de laatste bocht bij dit tweetal aansluiten. Norah Leah werd net als Zwinger Bobber een spoortje naar buiten gestuurd. Op dat moment maakte Norah Leah een fout en Zwinger Bobber kwam steeds dichter bij Akzent. Na enkele flinke brullen en wat werken met de lijnen was Zwinger Bobber nog duidelijk de sterkste. Winnende tijd 1.16.2 over 2100 meter.De finale was voor Rogier nogmaals een mooie ervaring, ze werden derde na een ietwat pechvolle koers. Er kwam een deelnemer binnen de paaltjes naar voren en Zwinger Bobber moest nog een keer extra aanzetten om de kop over te nemen. Dit brak haar op de streep wat op waarna Akzent de sterkste was.

Aboy from Above leek in de kwalificatie nog wat lauw, vandaag was hij echter geweldig op dreef. Na een mooie koers als tweede paard aan de reling kregen ze vanuit de laatste bocht een prachtig gaatje om de koploper met een lengte voorbij te sprinten. Ze wonnen in een sterke 1.15.6 over 2100 meter.Aboy from Above wint in een snelle 1.15.6 over 2100 meter


Puur genieten voor Rogier den Dekker met Zwinger Bobber

Beelden van de gewonnen serie


Beelden van de derde plaats in de finaleZazou Enzelens

 

 

 

 

Gelsenkirchen donderdag 31 maart,

Yordi va Camstra en Hiltje naar een ruime overwinning

De start vanuit de banden verliep goed en Yordi va Camstra kon mooi als tweede meetrekken. Voor de laatste bocht nam Hiltje Yordi een spoor naar buiten en ze passeerden de koploper om een stuk bij het veld weg te lopen en ruim te winnen.


Een makkelijke overwinning voor Yordi va Camstra

 

Groningen zondag 27 maart,

Zico Express wint ondanks een startfout

ZicoExpress liet ons na de start even schrikken met enkele galopsprongen. Hij kon echter snel weer aansluiten en kreeg daarna eigenlijk nog een hele mooie koers achter Wind of Change. Robin stuurde hem in de laatste bocht in de aanval en het werd een spannende finish die met ongeveer een halve lengte in het voordeel werd beslist.


Mooie strijd met Zico Express als winnaar
Dinslaken maandag 21 maart,

Vesper Scimitar blijft voor stalgenoot Tim Trot en pakt zijn vierde overwinning op rij

Tim Trot werd vandaag door Roland Hülskath gereden en ze gingen voortvarend van start. Robin Bakker kwam echter al rap naar voren en mocht met Vesper Scimitar de kop overnemen. Hierna was de koers eigenlijk gelopen. Vesper had genoeg in de tank om de overwinning veilig te stellen en achter hem trok Tim Trot mee naar het tweede geld vlak voor Ubombo Boshoeve. De winnende tijd was 1.17.7 over 2100 meter.


Vesper Scimitar pakt zijn vierde overwinning op rij
Alkmaar zondag 20 maart,

Sierra Angel schuift na een onderzoek van het comité een plaatsje op en wint

Na een rommelige eerste bocht volgde Sierra Angel op de tweede plaats. Onderweg nam Jan Thijs haar naar het tweede spoor en uiteindelijk leken ze genoegen te moeten nemen met het tweede geld. Na een onderzoek van het comité bleek de winnende combinatie echter hinderlijk in de eerste bocht en Sierra Angel werd alsnog gehuldigd en deed een "ereronde" aan de hand van Jan Thijs. Sierra Angel toonde een snelle 1.18.6 over de 1720 meter.
Sierra Angel komt een halve lengte tekort maar mag later alsnog voorrijden (lopen)

Victoria Park zaterdag 19 maart,

Amigo Butcher debuteert met een sterke overwinning

De ruin van Stal Terschelling toonde in de kwalificatie al een nette tijd maar leek nog wat groen. Rob stuurde hem meteen naar de kop en ze kwamen eigenlijk geen moment meer in gevaar. De winnende tijd was 1.17.3 over 2100 meter.


Stal Terschelling bij de huldiging


Amigo Butcher naar een eenvoudige overwinning

Gelsenkirchen vrijdag 18 maart,

Angel Heikant pakt haar tweede PMU winst op rij en blijft dit jaar in drie starts ongeslagen

Rob nam na de start plaats in het tweede spoor ruim achter de kop van het veld. In de laatste overzijde kwamen er aanvallen van achteraf en op dat moment kon Rob niets anders doen dan meetrekken en hopen op ruimte. De ruimte kwam pas in de laatste fase van de koers waarna Angel Heikant met een felle eindsprint de koplopers achterhaalde.

Angel Heikant krijgt op tijd de ruimte en blijft dit jaar in 3 starts ongeslagen

 
Alkmaar zondag 6 maart,

Yuri van Gelder vanuit het eerste band niet te beschieten

Tim Trot laat zijn ware gezicht weer eens zien en klopt de favoriet op de streep


Yuri van Gelder werd door Robin Bakker direct naar de kop gestuurd en ze kwamen verder eigenlijk niet meer in de problemen. De winnende tijd was 1.23.0 over 2420 meter bandenstart.

Tim Trot moest vanuit het tweede gelid beginnen en moest al snel om een stilvallende combinatie worden gestuurd. Hiltje besloot toen binnendoor het geluk te beproeven en ze schoten mooi op tot achter de favoriet. Toen er ruimte kwam werd de beslissende aanval ingezet en Tim Trot klopte Ylja Limburgia op de streep.


Op karakter vecht Tim Trot zich voorbij de favorietTim Trot krijgt een kus van mede-eigenaar "Truckdriver" CorYuri van Gelder loopt ze allemaal zoek

Op weg naar de huldiging
Victoria Park zaterdag 5 maart,

Ave Brigitte en Hiltje maken favorietenrol waar

In een veldje van zeven paarden kon Ave Brigitte na de start mooi als derde paard aan de reling meetrekken. Toen het veld in de laatste ronde kwam vond Hiltje het tijd om de koplopers op te gaan zoeken. Dat ging redelijk eenvoudig en vanuit de laatste bocht gingen ze naar een mooie overwinning in 1.17.3 over 2100 meter.


Vooraf gaf Hiltje toe een beetje zenuwachtig te zijn, na afloop kon ze gelukkig weer breeduit lachen

Ave Brigitte werd op het laatste stuk wat lui maar won nog duidelijk
Gelsenkirchen vrijdag 4 maart,

Angel Heikant naar imponerende overwinning in snelle tijd

De koers begon al meteen snoeihard en een duel aan kop zorgde voor een langgerekt veld. Angel Heikant kon mooi volgen en pas vanuit de laatste bocht werd ze in de aanval gestuurd. De koplopers waren moegestreden en Angel Heikant nam in een oogwenk over om ruim te winnen in 1.16.2 over 2000 meter.
Angel Heikant wint ook haar tweede start na rust

 
Gelsenkirchen zondag 20 februari,

Yordi va Camstra verslaat favoriet Photo Phoenix op de streep

Robin stuurde hem na de start naar de leiding en werd voor de tribune gepasseerd. Toen de koploper sprong nam de favoriet Photo Phoenix de kop over. Yordi va Camstra kon mooi volgen en vanuit de laatste bocht nam Robin hem naar het tweede spoor. Het werd een mooie strijd en op de streep nam Yordi een neusje voordeel om in 1.15.1 over 2000 meter te winnen. Photo Phoenix werd ook gehuldigd, als het paard van Gelsenkirchen over 2010.


 


Yordi va Camstra zet sterk door en verslaat de favoriet

Victoria Park vrijdag 18 februari,

Welmoed Landerye komt na veel problemen terug met een ijzersterke overwinning

Angel Heikant wint na een snelle laatste ronde voor stalgenoot Nero di Girifalco


Na een prima kwalificatie kwam Welmoed Landerye vandaag voor het eerst sinds oktober weer in actie. Hij moest vanuit de banden vertrekken en 20 meter geven aan favoriet Zandokan Eden. Na een prima start kreeg hij onderweg de kans om op de rug van Zandokan Eden mee te trekken. Toen deze de kop over nam moest Welmoed het zelf doen, in de laatste bocht konden ze nog even mee achter Zandokan Eden om op het laatste stuk de beslissende aanval in te zetten. Welmoed slaagde met een laatste krachtsinspanning een neusje voordeel te pakken. Timeless Renka kwam ook nog erg dichtbij na een laatste bocht door het vierde spoor. De winnende tijd was 1.16.9 over 2620 meter bandenstart.

Angel Heikant volgde onderweg achterin het veld dat werd aangevoerd door stalgenoot Nero di Girifalco. Ze konden mooi meetrekken achter Kurt Roeges en in de laatste bocht zette Rob de aanval in. Angel Heikant liep zienderogen in op Nero di Girifalco om hem nog heel duidelijk te verslaan. Angel Heikant toonde 1.18.2 over 2100 meter autostart.

Verder mag ook de prestatie van Ave Brigitte niet onvermeld blijven. De merrie kende nogal wat tegenslag en kwam voor het eerst sinds mei weer in actie. Ze toonde als tweede aankomende vanuit het tweede gelid 1.14.8 over 1609 meter autostart!


De dag begon meteen goed...


Welmoed Landerye geeft nooit op

Angel Heikant freewheelend naar een sterke overwinning

en de laatste koers was het wederom raak, bijna een identieke huldiging, alleen nu met Angel Heikant als middelpunt
Ons entrainement wint het Harrie van den Bosch trainersklassement van Alkmaar 2010

Klik hier voor het artikel op de website van Drafcentrum Alkmaar.
 
Dinslaken maandag 14 februari,

Robin Bakker pakt met Vesper Scimitar op de streep nipt voordeel

Enchanter komt als tweede binnen maar na een terugstelling mag Hiltje alsnog voorrijden


Robin stuurde Vesper Scimitar naar voren en het lukte pas na een ronde om de rug van Quick du Vivier te krijgen. De laatste bocht uit kwam het gaatje en er werd na zware strijd gewonnen. De winnende tijd was 1.18.6 over 2100 meter.

Enchanter volgde na de start prachtig in de koers op de rug van het eerste paard in het tweede spoor. Helaas zakte de gangmaker steeds iets meer naar het achterveld. Hiltje besloot met een ronde te gaan het derde spoor op te zoeken en leek het te winnen. Ubombo Boeshoeve kwam echter langszij, na een onderzoek van het comité bleek laatstgenoemde onderweg tweemaal hinderlijk te zijn geweest en hij werd uit de uitslag genomen. Uiteindelijk konden Enchanter en Hiltje alsnog worden gehuldigd. Enchanter toonde 1.19.4 over 2100 meter.


Enchanter mocht na een onderzoek toch voorrijden

Vesper Scimitar wint nipt voor Quick du Vivier

Vesper Scimitar bij de huldiging
Victoria Park vrijdag 11 februari,

Hiltje gehuldigd als kampioene bij de amatrices

Jan Thijs de beste bij de kortebaanleerlingen, hij scoorde regelmatig met Ulliano Way van Collega Daphne v/der Voort

Als klap op de vuurpijl wint Hiltje de Drafsport Kampioenen 2010 prijs met de geweldige Your Love Lois


Ze bracht Your love Lois rustig van start en nam hem al snel naar het tweede spoor. Ze kon onderweg even wachten en een messcherpe eindsprint was genoeg om de winst te pakken. De winnende tijd was 1.16.2 over 2100 meter. Your Love Lois staat in training bij Jeroen Engwerda en is in eigendom van Peter van Kouwenhoven.


De zweep kan omhoog, de winst met Your Love Lois is binnen

Joyce van Manen en moeder Akke kijken toe hoe Hiltje in de bloemetjes wordt gezet

Hiltje ontvangt haar gouden helm uit handen van Rintje Ritsma

Alle kampioenen op een rij, Jan Thijs is winnaar van het kortebaanklassement bij de leerlingen

Peter van Kouwenhoven (geheel rechts) is duidelijk content met alweer een overwinning van zijn oogappel
Dinslaken maandag 7 februari,

Wala Alki en Hiltje zetten goede reeks voort

Dit keer werd Wala Alki ouderwets naar de kop gestuurd. Ze laat zich niet altijd even makkelijk regelen maar ondanks dat ze onderweg druk is vecht ze toch door tot op de streep. Vanuit de laatste bocht trok Hiltje de kap en er volgde nog een laatste versnelling om nog eenvoudig voorop te blijven. Hiltje en Wala behaalden hun derde overwinning uit de laatste vier starts, de andere start werden ze tweede.
Victoria Park vrijdag 4 februari,

Nero di Girifalco wint met een lange eindsprint

Timeless Renka knap tweede in het gouden paard


Het tempo lag van start af al erg hoog en Nero di Girifalco volgde toen nog geheel in het achterveld. In de laatste bocht kon hij bij de kopgroep aansluiten en vanuit de laatste bocht begon hij aan een imponerende slotspurt. Er was geen stoppen aan en Robin Bakker stuurde Nero di Girifalco voor Scuderia Taina naar een zekere overwinning. Winnende tijd 1.18.3 over 2100 meter.
 
In het Gouden Paard moest Timeless Renka vanuit het tweede band vertrekken. Hij moest het werk buitenom zelf doen totdat favoriet York Baldwin met een ronde te gaan naar het tweede spoor werd genomen. York Baldwin was ook het paard dat de koers sterk wist te winnen. De tweede plaats vanuit het tweede band was echter een prestatie van formaat. Timeless Renka liet 1.17.2 over 2120 meter uit de banden noteren.


Nero di Girifalco

De fraaie donkere Varenne-zoon op weg naar de winst

Blije gezichten na het winnen van de Stichting Comperio-prijs
Dinslaken maandag 31 januari,

Hiltje blijft prima scoren, vandaag met Vesper ScimitarHiltje en Vesper worden door de carnavalsvereniging in de bloemetjes gezet

Vesper Scimitar zonder problemen naar de winst
Gelsenkirchen zondag 30 januari,

Wala Alki en Hiltje Tjalsma verslaan favoriet Grand Slam

De rappe vertrekker van eigenaar Max van Tiggelen wist vandaag met een eindsprint de zege te pakken.


 


Wala Alki bezig aan de beslissende aanval
Victoria Park vrijdag 21 januari,

Timeless Renka wint het Championnat d'Hiver des Sprinters in een snelle 1.14.1

Robin stuurde hem meteen in de aanval en na de eerste bocht konden ze de kop overnemen. Onderweg was het de grootverdiener My Winner die met Henk Grift naast Timeless Renka kwam. In de laatste overzijde werd Timeless om een versnelling gevraagd en My Winner nam even plaats achter de koploper. Vanuit de laatste bocht kwam My Winner wederom in de aanval en hier bleek weer eens hoe taai Timeless Renka is. Hij hield een hoofd voordeel verdiende net als in zijn vorige start 2.500 Euro.

Overigens verbeterde Timeless Renka als tienjarige tijdens zijn 33e overwinning zijn record met een seconde!


Timeless Renka laat zich op het moment nauwelijks passeren

Rene Knipscheer geniet van zijn fokproduct

Victoria Park vrijdag 14 januari,

Weeschtaaj mag ondanks het tweede gelid snel de kop overnemen en is daarna niet meer te beschieten

Timeless Renka kan aan kop het tempo bepalen en wint 'hands down'

Het slotnummer is voor Amazing Love die de concurrentie op een straat zet


De dag begon met een overwinning voor Weeschtaaj met Robin Bakker. Ze moesten vanaf startplaats elf vertrekken maar waren desondanks al snel aan kop te vinden. Robin kon het tempo wat drukken en dat was ook wel nodig aangezien de koers over 2600 meter ging. Ervaren stayer Marcel Bos kwam in het tweede spoor langzaam naderbij, met een korte vluchtpoging vanuit de laatste bocht bleef Weeschtaaj echter voorop.

Timeless Renka kwam met Rob in actie en ze konden eenvoudig de kop pakken. Favoriet Zulaika River was door een starters fout wat achterop geraakt. Middels een snelle laatste ronde was Timeless Renka veel te sterk voor de concurrentie.

De meest eenvoudige overwinning van de dag kwam echter op naam van Amazing Love. Robin stuurde hem snel naar het front en liet Winning Attack langszij. Toen laatstgenoemde uitgeschakeld werd besloot Robin niet op de rest te wachten en hij sloeg een enorm gat op de achtervolgers. De voorsprong werd alleen maar groter en dit was werkelijk een plezier ritje.


Amazing Love onderweg naar een zeer ruime overwinning

De fraaie vosruin in volle actie

Robin zijn tweede huldiging van de dag


Weeschtaaj krijgt nog een aanval maar het kapje kan blijven zitten

Wederom een beker voor de vrienden van Wolvega

Good old Timeless Renka is in topvorm


Dinslaken maandag 10 januari 2011,

Zazou Enzelens blijft scoren

Zazou pakte de zegereeks in het nieuwe jaar weer op en doet dat nu voor zijn nieuwe eigenaar Thiele Vis. Hiltje had een plezier ritje en er werd gewonnen met 5 lengtes voorsprong. 

Helaas is het vorig seizoen niet gelukt om paradepaard van Dinslaken te worden door enkele uitgevallen meetings (weersomstandigheden). Dit jaar gaan we het echter gewoon opnieuw proberen.


Zazou Enzelens
Victoria Park vrijdag 7 januari,

Zico Newport en Weeschtaaj winnen met overmacht tijdens geslaagde PMU meeting

Meteen in de eerste koers was het raak, Zico Newport won sterk. Max van Tiggelen zag Alou van Camstra na een prachtig seizoen op rust gaan en vlak daarna was het Zico Newport die zich in de training weer aankondigde. Na een sterke kwalificatie op een zware baan werd hij vandaag rustig van start gebracht. Hij kwam langzaam naar voren en met een ronde te gaan kon hij de kop overnemen. Er was verder niemand die aan zijn kar kon komen en hij won met een ruime marge.
 
Weeschtaaj kwam vandaag met Hiltje in actie en onderweg waren ze eigenlijk nauwelijks in beeld. In de laatste overzijde kwamen ze echter als een raket naar voren en ze passeerden de concurrentie alsof ze stil stonden. Op de zware baan werd een sursnelle 1.15.6 over de sprint genoteerd.

De meeting was (op het slechte weer na) in alle opzichten een succes, vanuit Frankrijk werd ruim 3 miljoen Euro op de eerste zes koersen van Victoria Park omgezet!


Weeschtaaj

De vrienden van Wolvega vieren feest

Zico Newport

Zico Newport

Max van Tiggelen nagenietend van een mooie overwinning